FR | DE | NL

Radon

Op deze pagina kunt u een radontest bestellen voor uw werkplaats vanaf 1 oktober. Voor een bestelleing van een test voor een particuliere woning kunt u zich wenden tot de website www.radonactie.be

Een radontest is eenvoudig uit te voeren. De meting duurt drie maanden en dient uitgevoerd te worden tijdens het winterseizoen, tussen oktober en april.

Er zijn twee manieren om detectors voor uw werkplaats te bestellen en om een aangifte van de radonmetingen te doen.

- Ofwel contacteert u voor een offerte rechtstreeks één van de meetdiensten die radondetectors verspreiden (link). Indien u meer dan 5 detectors wilt bestellen is dit de aangewezen manier.

- ofwel gebruikt u de online formulieren op deze site voor de bestelling en/of de aangifte van de radon metingen (link). Hier kunt u tot 5 dtetectors per aanvraag bestellen. Een detector via het online formulier besteld kost €30.

Om radondetectors te bestellen via deze website, gelieve dit formulier in the vullen.

Nadat u uw bestelling geplaatst hebt, wordt de detector zo snel mogelijk naar uw adres verstuurd. Het adres voor de installatie van de detector kan verschillend zijn van het verzendadres.

 

U zal samen met uw detector een korte vragenlijst ontvangen over de data van blootstelling, de plaats van installatie, enz. Om een correct meetresultaat te verkrijgen, is het zeer belangrijk dat u na 3 maanden de detector samen met de ingevulde vragenlijst naar ons terugstuurt. Noteer alvast de datum voor de terugzending in uw agenda!

Een initiatief van:

het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) met de steun van het Brussels Hoofdsteldelijk gewest en de  provincies van Wallonië (door de SAMI/LPI)

Copyright © 2015. All rights reserved. Design by JDB-IT